Wij vinden muziekles heel belangrijk

Meer informatie


Modern | Essentieel | Leerzaam | Samen

Speel je nog geen instrument?

Heb jij zin om een instrument te leren spelen of ben je op zoek naar muziekles? Bij Harmonie Phileutonia kan iedereen, jong en oud een muziekinstrument spelen. Samen muziek maken! Dat is niet alleen leuk maar ook heel leerzaam. Zowel in het opleidingsorkest als het harmonieorkest of bij de groeiende slagwerkgroep. Bij Phileutonia ben je altijd welkom.

1) KIES JE INSTRUMENT:  De eerste stap die je gaat maken is het kiezen van het instrument dat je het leukst lijkt om te leren spelen. Hiervoor gaan we samen de verschillende instrumenten uitproberen en voorspelen. Het instrument krijg je in bruikleen van de vereniging.
2) GRATIS PROEFLES:  Als je het instrument hebt gekozen krijg je drie proeflessen om uit te proberen of je het leuk vindt. Deze eerste lessen worden verzorgt door een lid van de vereniging. Daarna gaan op zoek naar een leraar die je wekelijks les gaat geven. Bij Phileutonia hebben we goede contacten met een aantal leraren, maar ook kunnen de lessen via het CKE verzorgt worden.

Speel je al wel een instrument?

Speel je al een instrument of heb je al les dan kun je mee komen spelen in een van beide opleidingsorkesten. Wij beschikken namelijk over 2 opleidingsorkesten en één groot harmonieorkest waar iedereen uiteindelijk gaat meespelen.

1) Instaporkest: Als je al enkele noten hebt leren spelen kun je beginnen in het instap-orkest. Hier beginnen we met eenvoudige meerstemmige muziek om je samen met andere te leren spelen. Het orkest is klein waardoor de dirigent voldoende aandacht heeft voor elke muzikant. Het instaporkest heeft enkele malen per jaar een uitvoering.
2) Opleidingsorkest: Daarna kun je doorstromen naar het opleidingsorkest. Bij dit orkest leer je al wat moeilijkere muziek. Iedereen bij het orkest speelt een eerste, tweede of derde stem van jou instrument. De muziekkeuze wordt bepaald door de dirigent die daarbij oplet dat voor deze muzikanten interessante en leerzame muziek gekozen wordt. De bezetting van dit orkest wordt aangevuld met begeleiders zodat deze je kunnen helpen met het spelen van jouw partij.In het opleidingsorkest leer je echt heel leuke muziek spelen ter voor bereiding op je doorstroming naar het harmonieorkest. We spelen allerlei soorten muziek zoals popmuziek, klassiekers, musical en film muziek.

Meer informatie

Jeugdactiviteiten