Phileutonia Update April 2019

Hallo allemaal,

2de paasdag vervallen alle repetities voor alle orkesten.

Harmonieorkest update:

Marjolein en Jolanda zijn vanaf 8 april met zwangerschaps verlof. Jolanda is inmiddels bevallen van een zoon Timo. We wensen Jolanda en Maarten veel geluk met Timo en Marjolein een fijn vervolg van haar zwangerschap.

De informatie voor de concertreis naar Osnabruck ontvangt iedereen in een aparte nieuwsmail. We doen ons best er een leuk lang weekend van te maken. Voor deze concertreis hebben we versterking op klarinet van Robin en Michiel, Rita op hoorn en Vera (vanaf mei) op alt-saxofoon. We wensen alle invallers heel veel plezier bij onze vereniging.

Koningsdag 2019: We verzorgen drie optredens op 27 April. Zorg dat je erbij bent. Omdat 27 april de eerste zaterdag van de meivakantie is, zijn er al enkele leden op vakantie. Daarom is de aanwezigheid van alle andere muzikanten erg belangrijk. Vertrek 9:30u Gasterij de Harmonie, Zwarte kleding met Phileutonia windjack.

Anjeractie 2019: We gaan deze actie op de traditionele manier invullen op woensdag 22 mei 2019. Tijdens de eerstvolgende repetitie inventariseren we wie er collecteert en wie er musiceert. Dit evenement voegen we toe aan de agenda. Je krijgt hier dus een mailtje van.

De zomervakantie start op 1 juli. Het tuinconcert op 30 juni is de laatste activiteit voordat we van de zomervakantie gaan genieten. We starten weer op maandag 19 augustus als de scholen weer beginnen. Kijk alvast naar de periode van augustus tot eind november waarbij we iedereen vragen extra goed naar de repetitiedagen en concertdata te kijken en de presentielijst bij te werken. Houd rekening met onze activiteiten. We hebben met elkaar afgesproken dat we ruim op tijd alle activiteiten plannen zodat je daarmee rekening kunt houden. We hebben een repetitieweekend, 2 voorbereidingsconcerten en de concertwedstrijd.

Agenda: Let goed op alle data van de agenda. Zie: https://www.phileutonia.com/repetitieschema/

Afmelden: We willen iedereen vragen goed op je planning te letten. Meld je op tijd af als je een keer niet kunt repeteren of langere tijd afwezig bent. Als je enige tijd afwezig bent vlak voor een concert dan willen je collega muzikanten, de orkestcommissie en Robbert graag weten wat we moeten opvangen en met elkaar afspreken. Bespreek dit tijdig met de orkestcommissie en Robbert. We gebruiken nog steeds een blauwe presentie map op de repetitie naast de nieuwe online lijst. We hopen en verwachten dat de online presentielijst meer gebruikt gaat worden. We zien namelijk dat er nog steeds (te) veel leden zijn die de online lijst niet invullen. Vul naast de concerten ook gewoon even de repetities aan. Het is een kleine moeite en geeft de orkestcommissie de informatie om vroegtijdig te beslissen wat we doen met een uitvoering of repetitie.

Opleidingen en opleidingsorkest update:

Ward is de afgelopen weken begonnen met hoorn leren spelen naast de dwarsfluit. Je ziet hem tijdens de repetitie van het opleidingsorkest dus op hoorn.

Het opleidingsorkest heeft zondag 14 april een leuke muziekdag verzorgd samen met opleidingsorkesten van de Volharding en Pro Honore et Virtute. De foto’s staat op deze facebook pagina:

https://www.facebook.com/opleidingsorkestphileutonia/posts/2349703558414246

De opleidingscommissie heeft samen met 040 muziek het blazers klas project afgerond. 17 kinderen van basisschool de Hobbitstee hebben de afgelopen 9 weken onder schooltijd introductielessen gehad en enkele muziekstukken ingestudeerd. Afgelopen maandag was de einduitvoering in onze zaal.

Zie: foto’s opleidingen afsluiting blazersklas 2019.

Dank je wel aan Anneke, Joyce, Saskia, Elja en iedereen die mee geholpen heeft aan dit opleidingsproject. We volgen dit op met vervolgacties om de geïnteresseerde jeugdige muzikanten langer aan ons te binden.

Als je een andere dirigente voor het opleidingsorkest hebt gezien, dan klopt dat. Jooske van Andel (vriendin van Arjan Gaasbeek) heeft Marianke vervangen tijdens de Opleidingen United en de repetitie van afgelopen maandag.

SPONSORKLIKS:

Denken jullie bij online bestellingen aan onze sponsorkliks? Het aantal winkels is gegroeid en ook voor je vakanties (Booking.com, Expedia, hotels.com e.a.) kun je Phileutonia blij maken als je even aan ons denkt en voordat je de bestelling plaatst even via onze sponsorkliks naar de webwinkel van jou keuze gaat. Klik dan HIER.

Fijne zonnige paasdagen.