Blazen in de Beurs 2013

Datum: zondag, 02/06/2013

Tijd: 14:15

Locatie: Beurs van Berlage, Damrak 243, 1012 ZJ Amsterdam

Concert | Hoogtepunten

Op zondagmiddag 2 Juni 2013 speelt Koninklijke harmonie Phileutonia in de Yakultzaal van de Beurs van Berlage. Blazen in de Beurs is dé concertserie voor blaasorkesten met een eigen concertlocatie: de Beurs van Berlage. De basis voor de concertserie werd in 2007 gelegd door hoboïst/dirigent Ton van de Kieft. Hij wilde ambitieuze amateurblaasorkesten een volwaardig concertpodium bieden. En met succes, want inmiddels is Blazen in de Beurs uitgegroeid tot een toonaangevende concertserie op het gebied van symfonische blaasmuziek voor harmonieën, fanfares en brassbands. In 2010 is Ton van de Kieft als programmeur opgevolgd door Twan Dubbers.

Naast Phileutonia, zal op zondag 2 juni eveneens Koninklijk Erkend Stedelijk Fanfare Orkest Nieuw Leven uit Vianen onder leiding van dirigent Arjen Bos het podium betreden. Beide verenigingen spelen een muziekstuk met solist Perry Hoogendijk op Bas-Tuba. Perry Hoogendijk is de bassist van het concertgebouworkest in Amsterdam en treedt veelvuldig op als solist bij diverse amateur blaas, en symphonieorkesten en is als ‘laagkoper’-repetitor en docent actief in de HaFaBra – wereld. In februari 2006  was hij gastdocent voor de Tubaklas van Tex Martin op Northwestern University Chicago, USA.

De Beurs van Berlage is goed bereikbaar, NS Station Amsterdam Centraal (tevens bus, tram, metro) en de parkeergarage Bijenkorf liggen op loopafstand. De kassa en ingang van de Yakultzaal bevinden zich bij de publieksingang aan Damrak 243 te Amsterdam.

nl_NLDutch