Wij maken muziek tot een belevenis


Modern | Vooruitstrevend | Muzikaal | Samen | Sociaal

Welkom op de website van Koninklijke Harmonie Phileutonia. Koninklijke Harmonie Phileutonia Eindhoven is het oudste harmonieorkest in Eindhoven. Onze vereniging bestaat uit ruim honderd muzikanten in een leeftijd tussen elf en zesentachtig jaar die het leuk vinden om samen muziek te maken. Dit doen wij natuurlijk voor ons eigen plezier, maar vooral ook voor U. Wij willen amateurmuziek midden in de samenleving houden omdat dit mensen boeit en verbindt.

Wij hebben de ambitie om vooruitstrevend te zijn met amateurmuziek voor onze leden en een breed publiek. Dit doen wij door op zo hoog mogelijk niveau interessante, innoverende en leuke muzikale activiteiten te presenteren. Hierbij vinden wij educatie en opleidingen een essentieel onderdeel voor zowel jeugd als volwassen leden.

Bekijk de informatie over onze muziekvereniging. Indien u geïnteresseerd bent in muziekles, meespelen met opleidings- of harmonieorkest of u indien u ons wilt vragen om op te treden neem dan contact met ons op.

Featured

 • Uitwisselingsconcert met Harmonie Orpheus Tilburg
  • 04/11/2018 14:30 - 16:30
  • Tilburg
 • Koninklijke Harmonie Orpheus uit Tilburg neemt eind november deel aan de concertwedstrijden in de Schalm. Ter voorbereiding daarop nodigen zij Koninklijke Harmonie Phileutonia uit voor een uitwisselingsconcert in Tilburg. Orpheus zal haar programma van de concertwedstrijd uitvoeren terwijl dit voor Phileutonia een prima gelegenheid is om Symphony No. 1 “The Lord of the Rings” – Johan De Meij uit te voeren.

   

  Programma:

  Koninklijke Harmonie Orpheus o.l.v Hardy Mertens


  Koninklijke Harmonie Phileutonia o.l.v. Robbert Vos

  Symphony No. 1 “The Lord of the Rings” – Johan De Meij

   

Mededelingen

Activiteiten

Extra of speciale repetities

Windkracht 6 les 1 2018

17/09/2018 @ 18:45 – 19:30 – Doe jij ook mee met WINDKRACHT 6? Wat is het?  Muziek maken is een hele leuke hobby die je je hele leven kunt uitoefenen. Bij Phileutonia doen we dat het liefst samen. In het instaporkest, het opleidingsorkest of het harmonieorkest. Wil jij weten wat er allemaal bij komt kijken als je een instrument gaat spelen? […]

Opleidingen @ Phileutonia

Meer informatie


Leerzaam | Educatie | Instappen | Voorbereiden

Durf jij de uitdaging aan?

Ben jij die geoefende muzikant op bas-klarinet, saxofoon, of fagot en zoek je een muziekvereniging die op eerste divisie niveau speelt met ambitie? Wil je interessante activiteiten beleven en jou bijdrage leveren? Kom dan eens kennismaken met onze vereniging. Elke maandagavond repeteren wij in Gasterij de Harmonie aan de hoogstraat 310 in Eindhoven. Je bent van harte welkom. Ook als je een ander instrument speelt!

Harmonieorkest:
Opleidingsorkest: