Lid worden

Doe je mee?

Houd je van musiceren binnen verenigingsverband en /of wil je een instrument leren spelen? Dan is Phileutonia voor jou de juiste vereniging. Wij bieden je de muzikale uitdaging om je eigen muzikale grenzen te verkennen, maar ook de uitdaging om met z’n allen een hechte club te vormen, die ervoor gaat om op muzikaal vlak zo goed mogelijk te presteren.

Wat bieden we onervaren muzikanten?

Als je nog nooit een instrument gespeeld hebt dan kun je dat via onze vereniging leren. Wij bieden je oriëntatie lessen waarbij je kunt proberen welk instrument het beste bij je past. Vervolgens gaan we onderzoeken op welke wijze we je het beste muziekles kunnen aanbieden. Dit kan via het Centrum van de Kunsten Eindhoven of via een leraar die verbonden is met onze vereniging. Tijdens deze lessen leer je het instrument spelen tegelijk met de theorie. Hierdoor leer je al snel enkele muziekstukken spelen en kun je snel meedoen in een van de opleidingsorkesten van Phileutonia.

Wat bieden we ervaren muzikanten?

Uiteraard geven we je als muzikant de gelegenheid om kennis te maken met ons orkest. Je kunt vijf repetities vrijblijvend meespelen. De muzikale vereisten voor het meespelen in het harmonieorkest is dat je minimaal HAFA diploma B hebt of een vergelijkbaar niveau. Voor sommige solistische instrumenten diploma C. Besluit je na deze periode om te blijven, dan moet je lid worden. Je kunt vervolgens een muzikaal uitdagende maar ook gezellige tijd tegemoet zien. Op jaarbasis geven we 6 tot 8 concerten. Daarnaast onderneemt Phileutonia om het jaar een concertreis naar het buitenland. Zo hebben we reizen gemaakt naar o.a. Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk. Bovendien organiseren we ook diverse leuke activiteiten waarbij muziek maken niet centraal staat.

Geen instrument?

Heb je geen instrument. Geen probleem! De vereniging heeft een aantal instrumenten in bezit waarvan je er één bruikleen kunt krijgen. We vragen wel € 100,- borg voor de bruikleen periode. De eigen bijdrage voor het gebruik van een instrument van de vereniging bedraagt € 25,00 in 2016 en € 50,00 /jaar vanaf 2017. Hiervoor krijg je een goed instrument dat door de vereniging onderhouden wordt. Verbruiksartikelen (rieten, olie, vet, stokken etc) betaal je zelf naar eigen verbruik. Startende / jeugdige muzikanten krijgen een studie instrument. Hierdoor is de drempel om te beginnen met een blaasinstrument zo laag mogelijk.  Naarmate je beter leert spelen of ouder wordt zul je merken dat je misschien wel zelf een beter instrument wilt kopen. Tegenwoordig schaffen namelijk steeds meer muzikanten zelf een instrument aan. De vereniging kan hierbij helpen middels huur-koop regelingen die wij aanbieden. Mocht je geen eigen instrument willen aanschaffen of hebben dan kunnen we ook instrumenten in bruikleen blijven geven of verhuren.

Contributie

De kosten van het lidmaatschap zijn:

    • Jeugdleden tot 18 jaar betalen € 10,00 per maand
    • Volwassen leden vanaf 18 jaar € 17,50 per maand

Dit wordt automatisch geïncasseerd door onze penningmeester. De tarieven van de muzieklessen worden apart geïncasseerd.

Maak met ons samen muziek!

Heb jij interesse om lid te worden van het orkest, bezoek dan eens – geheel vrijblijvend  –  een repetitie van Phileutonia.  De repetities van de Koninklijke Harmonie Phileutonia vinden elke maandagavond plaats vanaf 18.00 met het instaporkest; vanaf 18.45 tot 19.30 het opleidingsorkest en van 20.00 tot 22.30 uur het harmonieorkest in Gasterij de Harmonie, Hoogstraat 310, 5654 NH, Eindhoven.

Contact

We vinden het fijn als je voorafgaand aan je eerste bezoek even contact met ons opneemt. Zo kunnen we je op een prettige manier ontvangen.  Interesse? Neem via onderstaande gegevens contact op met onze secretaris Marina Wiskerke. Ben je al overtuigd en wil je lid worden schrijf je dan in via het formulier in de rechterbalk.

    • Postadres: Postbus 7031, 5605 JA, Eindhoven
    • Telefoon: +(31) 6 23 65 93 81

Afmelden

Mocht je verhindert zijn om te komen repeteren dan vragen we je om dat te melden aan de  secretaris en /of  dit op te schrijven in de presentiemap op te nemen met de secretaris. Meld dit ook aan de dirigent van het orkest waar je meespeelt; Marianke Hobé en/of Robbert Vos. Het is natuurlijk fijn om te weten dat je verhinderd bent zodat we tijdig voor vervanging kunnen zorgen. Alles nog eens rustig nalezen? Download HIER binnenkort onze folder die je meer informatie geeft over onze vereniging, contact en een lidmaatschap. We rekenen ook op jouw talent!

Online inschrijven!

Meld je hieronder aan als aspirant lid. Je krijgt vervolgens een email met je inlog informatie. Bij de eerste keer inloggen als aspirant lid vragen wij je om je persoonlijke informatie aan te vullen!