Bestuurswissel

Afgelopen februari hebben wij onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. In die vergadering is voorzitter Clemens Mathijssen na een periode in de orkestcommissie, gevolgd door negentien jaar bestuur, waarvan twaalf jaar in functie van voorzitter, afgetreden. Bestuursleden Martin Basting en Saskia van Gennip zijn ook afgetreden. In plaats van Clemens Mathijssen is Birgit van Oene tot de eerste vrouwelijke voorzitter in de historie van onze vereniging verkozen. Birgit van Oene is een echte ‘Phileutoon’ in hart en nieren. Daarnaast zijn ook Carla Kloeze en Ilse Filmer is het bestuur verkozen. Ward Mathijssen heeft de functie van secretaris overgenomen van Marina Wiskerke. Na deze wissel ziet het bestuur van Phileutonia er nu als volgt uit:

  • Voorzitter: Birgit van Oene
  • Secretaris: Ward Mathijssen
  • Penningmeester: Nanda van Berchum
  • Bestuurslid in de orkestcommissie: Carla Kloeze
  • Algemene bestuursleden: Marina Wiskerke en Ilse Filmer

Wil je wat meer lezen over onze nieuwe voorzitter? Klik dan op deze link naar een interview met haar in het Eindhovens Dagblad.

Clemens Mathijssen is dan wel geen voorzitter meer, maar blijft wel spelend lid van de vereniging. Nog een kort afscheidsberichtje van Clemens over zijn twaalf jaar als voorzitter:

“Het is met heel veel plezier dat ik voorzitter mocht zijn van onze geweldige vereniging. In de afgelopen 25 jaar hebben we tal van geweldige evenementen georganiseerd. Hierbij staat kwaliteit van de organisatie en de uitvoering voorop. Ambitieus met vernieuwing, gekend risico, oog en oor voor de nieuwe ideeën en anticiperen op de verwachtingen van leden, bezoekers en onze samenleving. Eindhoven PROMS, concertwedstrijden, voorspeel middagen, jubilaris concerten, feestjes, uitwisselingsconcerten en concertreizen. Maar wel met respect voor het verleden en met aandacht voor onze sociale rol die we hebben in een veranderende samenleving. Trots als ik dan ben word ik zelf emotioneel als blijkt dat de prestatie die we samen neerzetten een succes is. Daar kan ik echt van genieten. Wij zijn dan ook een echte vereniging die concerten op hoog niveau weet te verzorgen. Ook die muzikale uitdaging kunnen wij als Phileutonia bieden aan muzikanten die op hoog niveau willen musiceren. Maar wel als muziekvereniging waarbij onze leden zich meer betrokken voelen bij wat er gebeurt in hun directe leefomgeving, zoals de buurt, wijk en gemeente Eindhoven. Ik denk dat we hierin geslaagd zijn om deze waarde te behouden bij een muziekvereniging die al 140 jaar bestaat en ernaar streeft om ook in de toekomst Eindhoven te blijven verrijken met onze mooie muziek.

Clemens Mathijssen, oud-voorzitter Koninklijke Harmonie Phileutonia Eindhoven

Klik hier om naar de Sponsorkliks te gaan voor een bestelling

Daalakkersweg 10-08, Eindhoven (repetities)
Schubertlaan 3, Waalre (correspondentie)