Het harmonieorkest

Een levendig orkest van ambitieuze muzikanten, uitkomend in de eerste divisie

Het harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Phileutonia is een levendige en toegewijde groep muzikanten die de kern vormt van onze vereniging. Hier is een kijkje in hoe ons harmonieorkest eruitziet:

  • Getalenteerde muzikanten: Ons orkest bestaat uit ervaren en getalenteerde muzikanten die een grote groep aan instrumenten bespelen. Van houtblazers tot koperblazers en percussie, onze diverse bezetting zorgt voor een rijk en vol geluid.
  • Onze dirigent: Onze dirigent is een deskundige leider die de muzikanten begeleidt en inspireert om hun best te presteren. Hij brengt niet alleen technische precisie, maar ook muzikaliteit naar elke uitvoering. Zo maken we er kunst van.
  • Repertoire: Het harmonieorkest voert een gevarieerd repertoire uit dat de rijke tradities van harmoniemuziek omvat, evenals hedendaagse composities. Van klassieke meesterwerken tot moderne stukken, ons repertoire biedt voor elk wat wils.
  • Repetities: Onze muzikanten komen iedere maandag samen voor repetities waarin ze hun vaardigheden aanscherpen en voorbereiden op uitvoeringen. De sfeer is er een van samenwerking en gemeenschap, waarin de liefde voor muziek centraal staat.
  • Optredens: Het harmonieorkest treedt regelmatig op, zowel binnen als buiten Eindhoven. Onze uitvoeringen variëren van concerten in theaters tot deelname aan lokale evenementen en festiviteiten.
  • Activiteiten en uitjes: Phileutonia is in essentie niet alleen een harmonieorkest, maar ook een vereniging. Buiten de repetities en optredens organiseren wij regelmatig activiteiten en uitjes voor de leden. Zo gaan we iedere paar jaar op concertreis, organiseren we regelmatig een borrelavond en vrijwel ieder jaar een verenigingsdag.

Het harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Phileutonia vormt als sinds 1882 de essentie van onze muzikale erfenis en blijft streven naar muzikale excellentie en gewaagde ambitie. Onze muzikanten brengen passie, toewijding en talent samen om boeiende en inspirerende muziek te creëren voor ons publiek.

Onze deelname aan een concours eind 2019.
Een van onze edities van het Eindhoven PROMS.

Kijk en luister hieronder naar onze uitvoering van Tercio de Quites van Rafael Talens Pello tijdens onze deelname aan een concours in 2019. De video geeft een goed beeld van de kwaliteit van het harmonieorkest.

Verder interessant voor jou

Klik hier om naar de Sponsorkliks te gaan voor een bestelling

Daalakkersweg 10-08, Eindhoven (repetities)
Schubertlaan 3, Waalre (correspondentie)