Onze dirigent

Robbert Vos, chef-dirigent

Robbert Vos (1986) begon zijn muzikale carrière als flugelhornspeler met Jo Delnoye, maar na enkele jaren stapte hij over op de euphonium. In 2004 begon hij zijn studie voor euphonium bij Piet Joris als zijn docent aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hij volgde vakken in Solo Spelen, Lesgeven en Kamermuziek. Tegelijkertijd begon Robbert zijn studie voor Dirigent Wind- en Koperensembles bij Hardy Mertens. In het voorjaar van 2008 slaagde Robbert met lof voor beide studies.

In 2008 ging hij naar het Conservatorium Utrecht om zijn opleiding in het dirigeren van Wind- en Koperensembles voort te zetten bij Danny Oosterman. In 2010 slaagde Robbert opnieuw met lof voor zijn studie. Tijdens deze cursus bleef hij lessen volgen in euphonium bij Bernard Beniers en trombone bij Albert Zuiderduin. Robbert wordt vaak uitgenodigd als gastspeler en solist in heel Europa en geeft regelmatig clinics voor lage koperblazers. Zijn reizen brachten hem naar de Verenigde Staten, Hong Kong, Portugal, Noorwegen en verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk.

Sinds 2014 is hij euphoniumspeler bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Hij was tot en met 2023 ook de soloeuphoniumspeler van Brass Band Schoonhoven, waarmee hij vijf keer Nederlands Kampioen werd in de kampioenssectie, vijf keer deelnam aan het Europees Brass Band Kampioenschap en drie keer de Eurobrass Drachten Contest won. Hij ontving een prijs voor ‘Beste Solist’ tijdens Brass in Concert in 2016 en Eurobrass Drachten in 2013. Hij volgde lessen en masterclasses bij verschillende leraren, zoals Steven Mead, David Thornton, Nick Ost, David Childs, Roger Bobo en Thomas Ruedi.

In 2010 kreeg hij de kans om Janacek’s Sinfonietta te spelen met het Koninklijk Concertgebouworkest en speelde hij Gustav Mahler’s 7e Symfonie met het Nationaal Jeugd Orkest van Nederland op tenorhoorn. Hij speelde ook met de Fanfarekapel der Koninklijke Marechaussee, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en vele andere orkesten. Van 2002 tot 2011 was hij lid van de Nationale Jeugd Fanfare Band en in 2009 was hij soloeuphonium van de European Youth Brass Band in Oostende, België.

In 2013 was hij gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Schotland. In 2014 was hij gastsolist bij de Cory Band tijdens hun concerttournee in Nederland, en in 2015 werd hij uitgenodigd om soloeuphonium te spelen met de Cory Band voor hun nieuwe CD-producties ‘Neglected Treasures’ en ‘In Principal’.

Robbert heeft twee solo-cd’s uitgebracht. Zijn laatste album, VOX, werd uitgebracht in 2017 en bestaat uit vijf belangrijke (voornamelijk nieuwe) composities voor euphonium in combinatie met brass-, fanfare- en harmonieorkest. Zijn eerste album, DUAL, werd uitgebracht in 2014. Diverse componisten hebben solostukken geschreven en gearrangeerd voor Robbert, zoals Jan Bosveld (NL), Marco Pütz (Lux), Hermann Pallhuber (Oostenrijk), Andrew Pearce (VK), Alexander Comitas (NL) en Rob Goorhuis (NL).

Op 17-jarige leeftijd begon Robbert zijn carrière als dirigent. In 2013 en 2015 won hij het Nationaal Brassband Kampioenschap in de 2e divisie, waarbij hij zijn band, Brass Band Schoonhoven B, dirigeerde. Met hen werd hij ook tweede bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 2013.

Van 2018 tot 2023 was hij muzikaal directeur/dirigent van Brass Band Schoonhoven A, en sinds 2016 is hij chef-dirigent van Koninklijke Harmonie Phileutonia. Hij was gastdirigent bij Brassband de Waldsang, Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, Jeugd Project Orkest, Zomerorkest Nederland, Brabants Fanfare Orkest, Koninklijke Harmonie ‘O&U’ Beek en Donk en verschillende andere orkesten.

Verder interessant voor jou

Klik hier om naar de Sponsorkliks te gaan voor een bestelling

Daalakkersweg 10-08, Eindhoven (repetities)
Schubertlaan 3, Waalre (correspondentie)