Concertreis nieuwe stijl

Ik denk dat we het  Pinksterweekend alle verwachtingen overtroffen hebben. Die van onszelf, van het gastorkest in Oldenburg, van het publiek en zeker ook van mij! Hoewel de voorbereiding en organisatie met een gezonde dosis stress verliep, was de uitvoering “richtig geil”.

\n

Wat ik zo gezien heb, klikte het vrij aardig tussen ons en ons. Piet heeft zelfs een oude bekende ontmoet met wie hij 40 jaar geleden bij Phileutonia speelde! En wat gaaf om met een orkest van meer dan 100 man te spelen! Zelfs Cumbanchero ging (voor de Oldenburgers in dubbel tempo) goed!

\n

Na de gezamenlijke repetitie verhuisden we naar Het Concertgebouw, een kerkje waar we in een bijzondere opstelling, vooral voor saxen met een rokje, onze concerten opvoerden. Het zat aardig vol, de loco-burgemeester was er zelfs om iets te vertellen over het belang van samenwerking. Maar dan die ladyspeaker, wat een verteller! Ook al versta je totaal geen Duits, zijn stem alleen boeit genoeg om je aandacht erbij te houden. We gaven een geweldig goed concert, en na de pauze mocht ik weer! Met rammelende magen liepen we om 21 uur terug naar de repetitieruimte. Daar stonden de tafels al klaar en werd de barbecue aangemaakt. Na een paar biertjes was het helemaal geen probleem meer om Duits te praten en we hebben er een gezellige avond van gemaakt. Hoogtepunt was misschien wel de terugreis met een stadsbus die speciaal voor ons naar de herberg reed.

\n

Na een (voor de meesten) goede nachtrust en een lekker ontbijt vertrokken we zondag naar de Rathausplatz voor ons gezamenlijk concert. Het was droog, helaas kwamen we een paar graden te kort voor echt lekker terrasweer, maar dat weerhield het publiek er niet van om te komen luisteren. Na de Pinkstermis en het klokkengelui mochten we beginnen en hebben we zelfs Phill Collins tot een goed einde gebracht. De Oldenburgers knepen ‘m wel even toen Sander bij de toegift zijn stokje neerlegde en bij zijn collega ging staan. ’s Middags stond de verrassingsactiviteit op het programma. In drie groepen maakten we een korte stadswandeling door het centrum van Oldenburg. En toen was het voor ons ook eindelijk tijd voor een drankje. Nadat Sjoerd geheel vrijwillig meewerkte aan een vrijgezellenfeest en ook de dames hun medewerking aan de mannelijke helft van het feestje gaven, gingen we op pad naar het restaurant.

\n

Hoewel de organisatie van het diner voor 60 personen nogal wat voeten in aarde had, was daar niets van te merken toen we aan lange tafels plaatsnamen en bijna allemaal tegelijkertijd onze lasagne of biefstuk geserveerd kregen. Voor zover het georganiseerde gedeelte van het weekend. We doken een kroeg in en gingen aan de cocktails! Sommigen dachten een betere danstent te hebben gevonden, maar voordat de rest zijn drankje op had, waren ze al weer terug van weggeweest. Om 2 uur was het welletjes en gingen we geradeaus naar de Jugendherberge waar de diehards nog een paar biertjes dronken tot de zon op kwam.

\n

Aan de witte gezichtjes en grote zonnebrillen maandagmorgen was het succes van het weekend af te lezen. Concertreis nieuwe stijl was voor mij geslaagd!

\n

Nog een keer liebe Grüße aus Oldenburg und bis bald!

\n

Májolain

Klik hier om naar de Sponsorkliks te gaan voor een bestelling

Daalakkersweg 10-08, Eindhoven (repetities)
Schubertlaan 3, Waalre (correspondentie)