Jeugd

Wij zijn weer begonnen met repeteren, Wil je meedoen? meld je even aan.


Speel jij nog geen instrument?

Kom instrumenten uitproberen en krijg gratis proefles!

Bij onze vereniging kan iedereen, jong en oud, een muziekinstrument leren spelen. Samen muziek maken is niet alleen erg leuk maar ook heel erg leerzaam.

Weet jij al welk instrument je het liefst zou willen spelen? Dan kun je die bij ons uitproberen. Je krijgt proeflessen van een van onze ervaren leden zodat je weet of dit instrument helemaal bij je past. Het instrument kun je van ons lenen. Als je verder wilt met muziekles dan ga je op zoek naar een goede muziekdocent. Phileutonia kan je daarbij helpen, we hebben contact met CKE, 040 muziek en verschillende professionele docenten die muziekles verzorgen. Als je lid wordt van onze vereniging kun je bij ons het instrument huren, dat kost € 60,– per jaar. Sneller dan je denkt kun je dan al mee komen spelen bij ons Instaporkest, heel leerzaam en vooral heel leuk.

Weet jij nog niet welk instrument bij je past? Dan is onze workshop Windkracht 6 iets voor jou!

Speel jij al een instrument?

Wat leuk dat je al muziek maakt. Bij Phileutonia maken we heel graag samen muziek en jij kunt met ons meedoen. Heb je nog niet zo heel lang muziekles? Dan kun je bij het instaporkest beginnen. Samen maken jullie dan eenvoudige, meerstemmige muziek onder leiding van een dirigent. Je leert ontzettend veel van dit samenspel en het is ook gewoon heel gezellig. Als je al wat langer muziekles hebt en je ongeveer op A-niveau speelt dan kun in het Opleidingsorkest meedoen. Een volwaardig orkest onder leiding van een professionele dirigent. De muziekstukken zijn uitdagender en alle genres komen voorbij. Het opleidingsorkest treedt ook regelmatig op en we organiseren leuke muziekprojecten. Kom gewoon een keer langs op de repetieavond en neem je instrument mee!

WINDKRACHT 6

Speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar organiseert Phileutonia elk half jaar drie workshops Windkracht 6. Een goede manier om kennis te maken met alle instrumenten van het harmonieorkest. We gaan aan de slag met ritme, maken samen muziek met boomwhackers, onderzoeken hoe alle instrumenten klinken en het allerleukste is natuurlijk om ze ook allemaal zelf uit te proberen. Ook nemen we een kijkje bij het opleidingsorkest. Alle deelnemers van Windkracht 6 kunnen aansluitend gebruik maken van een aantal gratis proeflessen op een van de instrumenten. Leerzaam, laagdrempelig en heel leuk.

Schrijf je in via het inschrijfformulier!

Totaal: € -

SCHOOL PROJECTEN EN EDUCATIE

Blazersklas en Workshops

Wij komen bij jou op school!

In samenwerking met 040muziek kunnen een Blazersklas verzorgen op jou basisschool. Dit is een muziekprogramma van ongeveer 9 weken waarbij de professionele docenten van 040muziek les komen geven bij jou in de klas. Iedereen kan dan een instrument lenen van ons en onder schooltijd wordt in een paar weken tijd een muziekstuk ingestudeerd. Natuurlijk geef je dan met je hele klas een concert op school en als het lukt kom je met de hele klas ook een keer meedoen met ons Opleidingsorkest. Als je daarna graag met de muzieklessen door wilt gaan kun je dat met 040muziek afspreken. Bij onze vereniging kun je dan een instrument huren. Wil jouw school hier ook aan meedoen? Neem dan contact met ons op.

SPECIALE WORKSHOPS BSO en BASISSCHOOL

Speciaal voor de basisschool en de BSO kunnen wij op maat gemaakte workshops verzorgen. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, de groepsgrootte en de hoeveelheid tijd die we hebben maken we een leuk programma rondom blaasmuziek. Spelenderwijs leren we kinderen ritme oefeningen, blaasmuziek oefeningen en maken ze kennis met verschillende instrumenten. Natuurlijk mogen ze de instrumenten ook zelf proberen. Wil jouw school of BSO ook eens een leuke muziekles met echte muziekinstrumenten? Neem dan snel contact met ons op. We vragen een vergoeding voor het organiseren van een workshop.

INSTRUMENTEN WAARUIT JE KAN KIEZEN

Ja, in principe kun je vanaf 8 jaar een muziekinstrument leren spelen. De beperking om jong te starten is afhankelijk van de keus van het instrument en of je fysiek in staat bent om het goed te kunnen bespelen. Bij koperinstrumenten zoals trompet, hoorn en trombone is het gebit een belangrijk onderwerp. Bij houtinstrumenten zoals klarinet en saxofoon moeten de handen groot genoeg zijn om alle kleppen te kunnen bedienen.


Wat kost muziekles?

De kosten van de muziekles zijn afhankelijk van de instantie die de lessen verzorgt. Bij Phileutonia proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden. We bieden gratis proeflessen aan door ervaren muzikanten van de vereniging en de mogelijkheid om tijdens de proeflessen een instrument te lenen van de vereniging.
De tarieven van muziekles zijn afhankelijk van de docent en locatie maar liggen vaak ergens tussen de 25 en 50 Euro per uur. Hoelang een muziekles duurt spreek je af met je docent. Je start vaak met ongeveer 30 minuten per les.

Wat kost lidmaatschap bij Phileutonia?
Het lidmaatschap tot 18 jaar kost € 10,00 per maand. De bruikleen van een instrument van de vereniging kost € 60,00 per jaar.


Wie verzorgt de muziekles?
De volwassen en ervaren leden van het harmonieorkest verzorgen vaak de eerste proeflessen en indien mogelijk geven ze wat langer les. We stimuleren het echter om na de proeflessen les te nemen bij een professionele muziekdocent. Wij hebben directe contacten met professionele docenten voor o.a. klarinet, trombone, trompet, fluit. Verder werken wij samen met CKE en 040muziek.


Wanneer stroom ik door naar een volgende orkest?
Als je voldoende comfortabel een aantal muzieknoten hebt geleerd kun je meedoen in het Instaporkest. Vanaf ongeveer niveau A kun je doorstromen naar het Opleidingsorkest. Daar blijf je spelen totdat je ongeveer niveau C hebt voor de meeste instrumenten en in overleg met de dirigent(en) stroom je door naar het harmonieorkest.


Doen de leerlingen nog meer dan alleen muziek maken?
Natuurlijk! De opleidingscommissie organiseert diverse andere activiteiten naast muziek maken. Denk hierbij aan workshops, kampweekend, jaarafsluiting met altijd wat lekkers.

nl_NLDutch