Je hoort het goed!

We hebben inmiddels wat informatie ingewonnen bij enkele leden die al ervaring hebben met het spelen met hoorbescherming. Daarnaast hebben we drie firma’s als shortlist gehad waar we wat informatie ingewonnen hebben. We hebben ook het artikel van de KNMO nog eens bestudeerd. Zie: https://www.knmo.nl/kennisbank/artikelen/gezondheid/gehoorbescherming/ Tot slot hebben we met ook nog met Elja Schaaf gesproken. Zij is audioloog. Uit de gesprekken blijkt iedereen gehoorbescherming op maat met een vlak filter te adviseren.

Wij kunnen als vereniging bij Verhoeven hoorcomfort 10% korting ontvangen wanneer meerdere muzikanten gelijktijdig hoorbescherming aanschaffen. Roland werkt bij Verhoeven en vroeg zijn werkgever of hij iets kan doen als wij met meerdere leden hoorbescherming aanschaffen.  Zij komen dan op een repetitieavond de doppen aanmeten als er meer dan 5 leden interesse hebben. Je kiest zelf de gehoorbescherming waarvan je verwacht dat die het beste zal voldoen en je betaald deze zelf. Je krijgt dan 10% korting op de aanschaf prijs. Er zijn drie verschillende soorten doppen die voorzien kunnen worden met filters in 4 uitvoeringen: 10, 15, 20, 25 dB demping. De keuze voor het soort hoorbescherming en de filters is erg persoonlijk en wellicht afhankelijk van je instrument en de bouw van je lichaam. Dit heeft te maken met het meeresoneren van je holtes/botten binnenin als je aan het spelen bent.

Zie: https://www.verhoeven-hoorcomfort.nl/nl/gehoorbescherming/c-23

Nogmaals: als vereniging kunnen we geen tevredenheidsgarantie geven omdat wij dit regelen. Wij vinden het onze plicht om leden op gehoorbescherming te wijzen maar de keus om deze wel of niet aan te schaffen ligt bij jezelf. Ga je liever ergens anders hoorbescherming aanschaffen dan is dat natuurlijk helemaal prima.

Wij vragen aan leden die spelen met oordoppen hun ervaring in de reactie te delen en gaan inventariseren wie er interesse hebben in het aanmeten van gehoorbescherming op maat zodat we dat kunnen faciliteren.

Plaats een reactie