Met z’n allen repeteren!

Onze muziekvereniging is in de loop der jaren mee gegaan met haar tijd en heeft een leidende rol binnen de blaasmuziekamateurkunst in Eindhoven. Voor de toekomst van de vereniging en in lijn met ons beleidsplan is de huisvesting een aandachtspunt waarbij we al jarenlang mogelijkheden in de gaten houden die een verbetering betekenen voor onze vereniging.

We hebben de afgelopen periode extra veel energie gestoken in het zoeken naar een andere ruimte. Mede doordat we vanwege het coronavirus een ruimte nodig hebben met een groot vloeroppervlak die goed geventileerd kan worden. We weten al tientallen jaren dat het extreem moeilijk is om een andere geschikte locatie te vinden in Eindhoven. We hebben daarom de afgelopen maanden de hulp van de gemeente ingeschakeld en diverse andere bedrijfsmakelaars benaderd. We hebben een ruimte op sectie-C gevonden die beschikbaar is voor de wekelijkse repetitie op maandagavond. Deze ruimte voldoet op tal van punten aan de eisen die we aan een repetitieruimte stellen voor zowel de korte- als de lange termijn. Deze ruimte wordt ook gebruikt door het Philips Symfonisch Orkest (PSO) op dinsdagavond. Velen van jullie hebben kunnen ervaren hoe anders deze repetitielocatie is tijdens de proefrepetitie van afgelopen maandag.

Het bestuur is van mening dat deze ruimte op diverse punten een verbetering is ten opzichte van onze huidige locatie. Wij beoordelen daarbij alle mogelijke aspecten zoals toekomstperspectief, muzikaal, sociaal, gezondheid….etc. Wij hebben de intentie om deze ruimte te gaan betrekken als onze nieuwe repetitielocatie en zijn de laatste openstaande punten aan het afhandelen. Er zijn nog wel enkele belangrijke hobbels die we moeten nemen, dus het is nog niet zeker. Hierbij willen wij iedereen vriendelijk vragen om deze plannen niet met derden te delen totdat wij dit proces afgerond hebben. Dit zou onze positie in gevaar kunnen brengen.

Wij vertrouwen op jullie begrip dat, indien wij voor deze ruimte kiezen, wij voor de vereniging als collectief een goed besluit nemen. Als we de laatste punten positief kunnen afronden ziet het ernaar uit dat we per 1 september of misschien wel eerder gebruiken kunnen gaan maken van deze ruimte. Wij zullen iedereen tijdig op de hoogte brengen van deze wijziging. Mochten we uiteindelijk voor de lange termijn niet kiezen voor deze ruimte dan overwegen deze zaal te gebruiken voor de korte termijn (corona protocol periode) of zoeken anders verder naar een andere grote ruimte voor de gezamenlijke repetities in de hoop dat we ook een ruimte vinden die ook voor onze toekomst beter geschikt is.

Video sectie-c snapshot opname

Heb je vragen over deze informatie neem dan contact op met het dagelijks bestuur.

Plaats een reactie