Ontmoet Emma en Ellen

Nog niet zo geleden werden Emma en Ellen lid van onze vereniging. We vroegen beide muzikanten om een kort stukje te schijven over elkaar.

Ontmoet Emma Ceulemans. Tijdens haar bestuursjaar bij Quadrivium in 2014-2015 heeft ze klarinet leren spelen. Voorheen zong ze bij het koor van deze vereniging. Zingen doet ze al erg lang en heeft ze op hoog niveau gedaan. Tegenwoordig weet ze haar stem echter op een andere manier te gebruiken: ze staat voor de klas als scheikunde docente, en van wat ik hoor zijn haar leerlingen erg enthousiast over de lessen. Sinds dit jaar is ze lid bij Phileutonia en de vereniging is erg blij met haar. Wil je haar beter leren kennen? Niet alleen tijdens maar ook na de repetities is ze aanwezig, dus ga gezellig een drankje met haar drinken!

Ontmoet Ellen Vughts. Deze jonge dame is 24 jaar oud, komt uit het Brabantse Hapert en heeft onlangs de juiste levensbeslissing gemaakt door lid te worden van Koninklijke Harmonie Phileutonia. Hoewel zij meespeelt op de altsaxofoon, is ze gestart op blokfluit toen ze in groep 5 zat. Na een jaar tuut is ze klarinet gaan spelen. De verleiding van het jazzy blinkend goud kon zij echter niet weerstaan, dus ging ze over naar de saxofoon. Sinds kort speelt ze naast altsax ook tenorsax in een bigband in Veldhoven. Dit alles wel met heimwee naar de klarinet, want komend BJPO project komt zij naast mij zitten op de derde klarinetrij. Een goede veelzijdige aanwinst voor Phileutonia dus, maar waar ligt haar hart echt als het gaat om instrumenten? Wellicht moet je het haar eens vragen na de repetitie, want Ellen blijft bovendien iedere maandagavond gezellig hangen voor de derde repetitiehelft. Keigezellig!

Welkom Ellen en Emma.

Plaats een reactie