Op de Bok week 15.2020 #SAMEN

Het is een rare en vreemde tijd waarin alles wat vanzelfsprekend was en rust gaf, door alle maatregelen ver te zoeken lijkt. Dat geldt ook voor muziek maken. Uit veel onderzoeken blijkt al decennialang dat muziek maken veel positieve dingen oplevert voor het brein. Sowieso op het gebied van ontwikkeling en intelligentie maar ook, en dat is op dit moment nog veel belangrijker, op het gebied van stressmanagement het reguleren van je stemming en emoties. Helaas zit samen repeteren er voorlopig nog niet in. We kunnen ons daarnaast heel goed voorstellen dat het thuis repeteren er net zo goed niet van komt doordat het je misschien ontbreekt aan tijd, ruimte, mogelijkheden of motivatie. We willen iedereen graag helpen om toch je instrument thuis weer te pakken en je even te focussen op de muziek want #musicdoesntstop.

 

Verder zijn er een aantal online initiatieven ontstaan om muziek te blijven maken. Er is een online solistenwedstrijd georganiseerd door de KNMO. Via de volgende link kun je je hiervoor inschrijven en je solo aan een groot publiek laten horen: https://www.klankwijzer.nl/nationale-online-solistenwedstrijd

Op Facebook staan veel leuke filmpjes van andere verenigingen die ook op afstand samen muziek maken. Via de eerder genoemde hashtag #musicdoesntstop zie je veel filmpjes van beroeps- en amateur muzikanten die het stuk “Song for Health” hebben opgenomen. Op www.musicdoesntstop.com vind je de bladmuziek om zelf deze muziek te spelen.

 

Zo kunnen we toch op afstand samen muziek maken. Daarnaast zien we mogelijkheden om de secties met elkaar in contact te brengen om elkaar te motiveren toch muziek te maken. Robbert is bereid om online lessen of workshops te begeleiden om je te helpen het niveau wat me met elkaar bereikt hadden vast te houden en je motivatie weer terug te vinden als je deze even kwijt was. Mocht je zelf ideeën hebben waar we bij kunnen helpen, laat dat dan zeker aan ons weten! Stuur een berichtje.

We hopen dat we, zodra we weer bij elkaar mogen komen, de draad weer op kunnen pakken. Mogelijk is de voorbereidingstijd dan te kort om samen muziek te maken tijdens ons tuinconcert maar we kijken of we dan op een andere manier die activiteit een muzikale invulling kunnen geven.  Uiteraard gaan we er dan wel voor zorgen dat het een mooi feest wordt waarbij we met elkaar vieren dat we mbt COVID-19 de moeilijkste tijd gehad hebben en we weer vooruit kunnen kijken.

Tot het zover is blijven we graag op de hoogte van hoe het met je gaat. Met jou en je dierbaren. Zijn er dingen waar je de steun en aandacht van de vereniging bij kunt gebruiken, laat ons dat dan weten. We kunnen niet alles oplossen maar gedeelde smart is misschien ook nu halve smart.

Names het bestuur en alle commissies.

Blijf gezond.

Plaats een reactie