Opzet van A Night On The Town

Beste allemaal,

Nog 10 weken en dan gaan wij een prachtig concert verzorgen in het Muziekgebouw. De “PROMS”  commissie is inmiddels al ruim een jaar bezig om een gaaf programma neer te zetten met goede gastmuzikanten. Op dit moment neemt het concert steeds meer zijn uiteindelijke vorm aan en willen we jullie graag meenemen in hetgeen wat het publiek en jullie gaan beleven.

Het programma vóór de pauze gaat over de opbouw van de stad Eindhoven net na de oorlog. Na de pauze gaan we een rondje Eindhoven doen waarbij we de 5 stadsdelen bezoeken. Tijdens het concert maken we gebruik van een groot scherm om beeldmateriaal op te tonen. Dat is allemaal nog vrij algemeen maar we nemen jullie mee in een meer gedetailleerder verhaal waarbij we op voorhand zeggen dat nog niet alles voor 100`% vaststaat. Eventuele veranderingen zullen echter zodanig zijn dat ze geen grote impact op het geheel hebben. Het concert “A Night On The Town” wordt gepresenteerd door Evi Savelkouls- Vos (ja, ja, de echtgenote van onze dirigent). Voor de pauze zal zij op het podium presenteren en na de pauze gebeurt dit via voicemail-over of film.

We beginnen het concert met Zoom in. Tijdens dit stuk is een een beeld-presentatie waarbij we vanuit het heelal uiteindelijk inzoomen op het Muziekgebouw, de plaats waar het die avond allemaal gebeurd. Na deze introductie verbeelden we de tijd net na de oorlog. De stad is in opbouw en er is weer ruimte voor vermaak en vertier. Glenn Miller en zijn muziek doet zijn intrede. We spelen deze muziek in een blok van drie nummers:”American Patrol, Misty” ( met Guimar als solist) en we sluiten af met “In The Mood”. Tijdens dit blok zijn er beelden te zien van dans, vermaak en sigaren. En omdat we terug in de tijd gaan zullen deze beelden zwart/ wit zijn. Als rustpunt spelen we vervolgens “Make Our Garden Grow”. Dit heeft een link met de natuur in Eindhoven en staat symbool voor de opbouw. Het laatste stuk voor de pauze is “ Rhapsody in Blue”. We voeren dit stuk uit met de jonge pianist Florian Verweij die inmiddels behoorlijk wat faam verwerft in binnen- en buitenland. Tijdens dit optreden is het beeld rustig en zullen we mogelijk een aantal foto’s tonen van de opbouw van kenmerkende gebouwen in Eindhoven.

Na de pauze gaan we beginnen aan een rondje door het Eindhoven van nu. Als een stel toeristen komen we met de trein aan op het station. Hiervoor hebben we een filmpje van een binnenkomende trein en is het geluid te horen. Eenmaal aangekomen op het stationsplein spelen we Birdland. Vervolgens stappen we op de fiets en verwonderen ons over wat we zoal kunnen zien in Eindhoven. Tussen ieder stadsdeel spelen we de “Light Walk” (een arrangement van Robbert Vos. Let op, zeer verslavend deuntje) en is een kort filmpje van ongeveer 1 minuut te zien waarbij we vanuit het perspectief van de fietser op pad gaan (zie de korte impressie).

Met dank aan Elise die echt 5 uur door de stad heeft gefietst. Aan het eind van zo’n fietstochtje volgt een beeld van het stadsdeel wat we gaan bezoeken.

Vanuit het station gaan we richting het eerste stadsdeel Gestel. We leggen hier in het beeld de nadruk op de natuur in Eindhoven. Met Astrid spelen we “ Fields Of Gold” en met Guimar “ Butterfly”. Na Gestel is Woensel aan de beurt. Eerst wordt er weer gefietst onder het gezellige deuntje van “ Light Walk” en de voicemail- over. In Woensel gaan we lekker meezingen (het publiek dan). ‘’Hee Goade Mee” met Astrid en “ Zing, lach, huil….” met Guimar.

En we gaan weer de fiets op. Ditmaal naar Tongelre. We beelden hier de Urban scène van Eindhoven uit. Onder begeleiding van nog nader te bepalen muziek zullen 4 danseressen de zogenaamde dansstroming “ Waacking “ uitvoeren. Deze stijl wordt vaak in combinatie met andere dansstijlen uitgevoerd. Veel snelle bewegingen met de armen op de ritmes en accenten in de muziek zijn kenmerkend. Dynamo is ter gelegenheid van dit concert een speciaal project gestart en wordt de dans speciaal hiervoor gemaakt door choreografe en danseres Nina Duloulin. De danseressen zijn 4 toppers op het gebied van Waacking dus dat belooft wat!

We fietsen verder naar Stratum dat tijdens het concert staat voor vermaak en ontspanning. We spelen “ Moondance” met Guimar en we vertolken een duet “ Time Of My Life” met Astrid en Guimar. Onder het genot van de “Light Walk” doen we Strijp aan. Daar begint de inleiding tot het slot van het concert. We bouwen nog enigszins op met” Don’t Stop Me Now” gezongen door Astrid om door te gaan met “Wake me up” wat ingezet wordt door DJ Maurice Lamme en waarbij Guimar aansluit. Ja, en dan zijn we los; met nog één keer “ Light Walk” door de DJ, komen we in het centrum aan. Een Mash-up van 7 dagen lang, Simply the best en Zombie Nation ontaard in een grote apotheose waarbij alles in de kast wordt gehaald. Zowaar een lasershow komt er aan te pas. En dan staat de zaal op zijn kop en zijn we aan het einde gekomen van een wervelende avond en zijn we volgens de verwachting van Rob van Reijmersdal helemaal kapot. Toch doen we dan nog een toegift. Een stukje uit de Mash- up. En dan is het echt afgelopen. Mogelijk wordt bij de toegift via een voice-over nog afgesloten maar dat is nog niet zeker. Zo, dat is een heel verhaal. Hopelijk kunnen jullie je een voorstelling maken van wat gaat komen. Aan jullie om aan een geweldige embouchure en de juiste stijl te werken. Wij gaan nog even door met de bekende …. op de i.

Veel groetjes van de commissie “ A Night On The Town”.

Jolanda, Elise, Karen, Cleem en Jacqueline

Plaats een reactie