Orkestcommissie update September 2020

Beste muzikanten,

De orkestcommissie heeft afgelopen dinsdag vergaderd. Voor de nieuwe leden die het nog niet weten. Wij plannen de concerten van het harmonieorkest en kiezen daarvoor de muziek die we gaan uitvoeren. Daarnaast hebben wij aandacht wij voor een orkestbezetting die in balans is. Wij proberen de wensen van muzikanten goed te begeleiden en zodanig in te vullen dat iedereen met plezier musiceert.

We hebben alle activiteiten vanaf maart 2020 moet annuleren of uitstellen vanwege corona. We bedenken al enige tijd nieuwe concerten en activiteiten die wel door kunnen gaan.  We anticiperen daarbij op de beperkingen waarmee we rekening moeten houden en hebben voor veel optredens een plan A en B. Dit betekent dat we wellicht wat schuiven met onze plannen maar wel concerten plannen. Het vinden van een concert locatie waar ons orkest op 1.5 meter afstand in onze normale opstelling kan zitten is wel een uitdaging. We verwachten dat iedereen snapt dat het niet zo eenvoudig is om in de huidige periode concerten voor een groot publiek te organiseren. Alle verenigingen zoeken naar geschikte ruimtes voor repetities en concerten, Wij doen ons uiterste best om zo creatief mogelijk te zijn en iedereen veel speelplezier te bieden. Wij vragen jullie om begrip en flexibiliteit in de huidige periode. We mogen super blij zijn dat we inmiddels over een grotere repetitieruimte beschikken.

De eerste stip op de horizon is het concert op 28 november 2020. We hadden voor dit concert al verschillende plannen, houden vast aan de zaal van het Augustinianum maar gaan ook zoek naar een grotere zaal. Zoals jullie weten hadden we het idee om Phileutonia Meets Phileutonia te programmeren omdat we met 2 orkesten van ~30 muzikanten moesten repeteren. Nu we gelukkig weer volledig kunnen repeteren zijn er wellicht andere mogelijkheden.  Voor de komende concerten zoeken we een sporthal om toch met 71 muzikanten te kunnen spelen zodat we ons orkest niet hoeven te splitsen. De muziek die we geselecteerd hadden voor orkest A en B , hebben we aangevuld met nieuwe muziekstukken die we al gepland hadden voor 2020/ 2021. We hadden Gulliver’s travel al gekozen maar beseffen ons dat we dit stuk niet kunnen uitvoeren als er teveel gaten vallen door afwezigheid van bepaalde mensen (door verkoudheid regels ivm corona etc). Dus het idee is om in ieder geval Cartoon te spelen maar dan Gulliver’s travel te vervangen door een ander stuk. We kiezen voor Hymn of the Highlands als alternatief voor Gulliver’s Travel. Ook het opleidingsorkest, dat tijdelijk ook onder leiding van Robbert staat, kan wellicht een deel van dit concert invullen. We denken na over het streamen van onze concerten om een groter publiek te bereiken.

Voor 2021 hadden we de volgende data vastgelegd voor de diverse concerten. We gaan verder met het onderzoeken van de haalbaarheid en een goede programmering. We verwachten dat diverse maatregelen ivm corona nog lange tijd van kracht blijven.

Het nieuwjaarsconcert 10 januari. We denken na over dit concert en delen ons idee dat we dit concert wellicht in het teken laten staan van onze jubilarissen van 2020 en 2021. We moesten het jubilarissen concert van 2020 annuleren maar zijn ze niet vergeten. Ook hiervoor zoeken we een grote zaal omdat we geen wijziging van de regels m.b.t. Corona verwachten. Wellicht een mooi concert met een muzikale ode onze grote groep jubilarissen.

Een uitwisselingsconcert op 27 maart 2021. We hadden een concert met een gastvereniging gepland en onderzoeken de haalbaarheid hiervan.

Het film / thema / kinder concert in April 2021.  De datum van 17 april komt te vervallen. We gaan op zoek naar een andere datum. Voor deze periode hadden we in eerste instantie ons film concert opnieuw gepland. Het originele plan was een filmconcert in het najaar 2020. We gaan ook werken aan een wervingsplan voor leerlingen en willen een optreden in deze periode wellicht gebruiken om dit plan te ondersteunen.

Eindhoven Klinkt – 30 mei 2021. Dit buitenoptreden in de stad Eindhoven is gepland met alle 10 verenigingen aangesloten bij de BEM. Doel is om de zichtbaarheid HAFA in Eindhoven te vergroten.

Tuinconcert / jubilaris concert op 11 Juli 2021. Jaarafsluiting voor de start zomervakantie. We denken na over de invulling van deze middag. Al enkele jaren huldigen we onze jubilarissen tijdens deze middag.

Concert(en) Najaar 2021. Eventueel volgt hier dan het filmconcert of ander concert waarbij we flink kunnen uitpakken. We hopen dat de corona maatregelen verder zijn versoepeld.

Repetitieweekend 2021. We hebben met de Heibrand (BE) overeenstemming kunnen bereiken dat we het weekend doorschuiven naar september 2021 / voorjaar 2022.

Jubileumjaar 140 jaar Phileutonia 2022. 140 jaar Phileutonia Jubileum jaar. Daarover volgt later meer. We hebben in ieder geval op 05 maart 2022 het concert “A Night On The Town” gepland in het muziekgebouw.

Plaats een reactie

Klik hier om naar de Sponsorkliks te gaan voor een bestelling

Daalakkersweg 10-08, Eindhoven (repetities)
Schubertlaan 3, Waalre (correspondentie)