Phileutonia Update! Nov. 2019

Beste Phileutonen.

De afgelopen periode hebben we behoorlijk wat activiteiten en concerten georganiseerd waarover we erg tevreden zijn. We zijn blij met het repetitiebezoek en onze bezetting. We vinden het geweldig dat er weer een aantal nieuwe muzikanten onze muzikaliteit, de sfeer en het sociale karakter van onze vereniging omarmen en lid worden van onze vereniging.

Ledenmutaties: Ward gaat wisselen van dwarsfluit naar hoorn. Maaike Filmer gaat helaas stoppen. Maaike werd op negenjarige leeftijd in 2007 lid van de vereniging en heeft zich sinds die tijd ontwikkeld tot een goede hoboïste. Connie (sax + klarinet) is gestopt als actief muzikant. Connie heeft al een lange muzikale carrier (>30 jaar) achter zich en was sinds 2002 lid van onze vereniging. We vinden het natuurlijk jammer dat zij stoppen als spelend lid bij onze vereniging. We houden natuurlijk contact met beide leden. Emma (klarinet), Ellen (alt-sax) en Sam (fagot) zijn de afgelopen periode lid geworden van de vereniging. Verder zijn Pablo (slagwerk), David (euphonium) en Willem (trompet) bij het opleidingsorkest mee gaan spelen.

Feestje? Onze voorzitter, Clemens Mathijssen, is genomineerd voor de titel Clubheld van het jaar! Wil je meehelpen om hem die titel te laten winnen? In onze ogen is hij al heel lang een echte clubheld, maar met voldoende stemmen wordt hij clubheld van de hele provincie Noord-Brabant. Als dat lukt mag hij met de andere clubhelden van Nederland onze vereniging en zichzelf presenteren voor een jury en maakt hij een grote kans om clubheld van het jaar 2019 van heel Nederland te worden. Daarmee wint hij een geweldige feestavond voor de hele vereniging. Stem nu! https://www.clubheldvanhetjaar.nl

Uitwisseling met Orpheus. Het concert in het Augustinianum was goed bezocht ondanks de uitdagingen met de wegafsluiting. Het was de eerste keer dat we er speelden met Phileutonia. De aula is groot en het geluid kan goed weg. Een goede zaal om te concerteren lijkt ons. We werden hartelijk ontvangen door de beheerder die meehelpt met de catering en erg behulpzaam is. We kijken voor 2020 opnieuw naar onze planning en de mogelijkheid om deze zaal opnieuw te gebruiken.

Kerstmis 2019. Ons koperensemble speelt wederom tijdens de nachtmis in de Lambertuskerk. Geweldig dat we op deze manier ook een invulling kunnen geven aan kerst 2019 in Gestel.

Nieuwjaar 2020. In 2020 slaan we het traditionele nieuwjaarsconcert over maar nodigen we al onze leden uit om de repetitie op 6 Januari bij te wonen. We repeteren die avond, ontvangen onze gasten en brengen een toost uit op het nieuwe jaar. Het opleidingsorkest zal een concert verzorgen voor alle aanwezigen. Vanwege het drukke programma van het harmonieorkest en de nieuwe start van het opleidingsorkest zagen we geen mogelijkheid om een volledig concert te organiseren.

Dag van de amateurkunst 26 Januari. CKE organiseert opnieuw een dag van de amateurkunst. Het is een leuk evenement om te bezoeken en naar de optredens van diverse amateurkunstenaars te kijken en luisteren. Wij kiezen ervoor om meer invulling te geven aan de promotie van amateurkunst tijdens Eindhoven Klinkt op 7 juni 2020.

Algemene Ledenvergadering 2020. De algemene ledenvergadering hebben we vastgelegd op zondagochtend 16 februari van 10:00 tot 13:00 uur.

A NIGHT ON THE TOWN. Dit bijzondere concert staat al in de steigers! De commissie is het programma aan het afronden. Het concert heeft nog wel de bekende opzet maar we bieden het publiek nog meer diversiteit. Voor de pauze spelen we klassiek programma met een openingswerk wat speciaal voor ons gearrangeerd is voor dit concert. We spelen de Rhapsody in Blue met pianist Florian Verweij en beelden het ontstaan van Eindhoven uit. Na de pauze spelen we lichtere muziekstukken waarbij we symbolisch een bezoek brengen aan de diverse gemeenten Gestel, Tongelre, Strijp, Stratum, Woensel, Eindhoven. Vanaf vandaag richten we ons vizier helemaal op dit evenement. Meer informatie over de kaartverkoop en alle PR volgt snel zodat we dit jaar nog een goede start maken met de promotie en kaartverkoop van dit evenement.

Wim van Doorne Muziekkiosk. We hebben ons ingeschreven voor een concert op zondagmiddag 17 mei en wachten af of we uitgenodigd worden om hier op te treden.

Eindhoven Klinkt. Op zondag 7 juni 2020 spelen alle tien de blaasorkesten uit Eindhoven in het centrum van Eindhoven. Dit evenement staat in het teken van de zichtbaarheid van de orkesten en wordt door alle verenigingen die deel uit maken van de BEM samen georganiseerd. We gaan naar de mensen toe! Op 4 of 5 locaties spelen 2 orkesten na elkaar voor het publiek in het centrum van Eindhoven. Wij spelen in de Piazza en hebben als duopartner muziekvereniging Eindhoven West. De datum van 14 juni voor een slecht weer scenario komt te vervallen. Het is 7 Juni of niet, met als alternatief optredens op overdekte locaties.

Tuinconcert “de Pastorie” 2020. Op 5 Juli organiseren we onze jaarafsluiting met een gezellige middag voor leden, familie en vrienden. Tijdens deze middag huldigen we de diverse jubilarissen die we in 2020 feliciteren met hun jubileum. We denken nog na over de wijze waarop we dit vieren en overwegen om alle muziek en jubilea te combineren met een BBQ. Heb je ideeën en wil je mee helpen aan deze activiteit? Laat het ons weten.

Najaar 2020. In het najaar van 2020 willen we binnen en buiten Eindhoven een audio-visueel concert verzorgen met een bepaald thema. Dit kan bijvoorbeeld filmmuziek zijn. Meer informatie volgt nog. In deze periode gaan we wellicht op repetitieweekend.

De agenda update met alle concerten en activiteiten en repetitieplanning ontvang je één keer per maand in een speciale email maar kun je op elk willekeurig moment inzien als je inlogt en naar deze pagina gaat: https://www.phileutonia.com/leden/activiteitenlijst/

We denken nu al na over de activiteiten van 2021 en 2022. In 2022 bestaan we namelijk 140 jaar. We nodigen jullie allemaal uit om met ons mee te denken over dat jubileumjaar. We openen binnenkort een digitale ideeënbus om al jullie wensen en leuke ideeen te verzamelen. Want jullie zijn Phileutonia. #SAMEN.

Plaats een reactie