Phileutonia UPDATE Nov. 2020

Beste leden van Phileutonia.

Werk de presentiemap bij voor de komende periode t/m minstens 10 januari 2021. Het concert op 28 november komt te vervallen. Streaming concert op 21 December. Investeer in een Phileutonia vintage instrument. Bestel via Sponsorkliks. Blijf gezond en blijf thuis oefenen.

We hopen dat iedereen gezond is en thuis nog lekker musiceert. Het aantal besmettingen in Nederland daalt en dat is positief. We mogen maandag weer gaan repeteren. Wij blijven waakzaam en hanteren het protocol van max. 30 personen met orkest A en B.

Concert op 28 november vervalt. Het is duidelijk dat we dit concert niet door kunnen laten gaan. We krijgen geen toestemming van de gemeente en met de beperking van de afgelopen weken konden we ons niet voorbereiden.

Optreden H@llo Cultuur. Een stip op de horizon. We willen de leden van het harmonieorkest hierbij informeren dat we een streaming video concert willen verzorgen op maandagavond 21 december 2020 vanuit Sectie C. De opnames worden verzorgd door de videoploeg van de Effenaar. Zij hebben al diverse (140) streaming opnames gemaakt sinds maart 2020 voor diverse optredens. Daarom is het van bang dat we weten waarop we kunnen rekenen. Vandaar dat we iedereen instrueren om, voor zondag a.s. in de presentiemap dit concert en alle repetities (de komende maanden), heel goed aan te geven of je wel of niet komt repeteren ervan uitgaande dat je zelf gezond bent en geen klachten hebt gerelateerd aan Corona. De bezetting voor de komende 4 weken is bepalend voor de verder keuzes in dit evenement.

Het plan is om met 2 orkesten van max. 30 personen de stukken te spelen die we in de map hebben zitten, aangevuld met een muziekstuk in de sfeer van kerstmis. We organiseren dat samen met Carte Blanche die een omlijsting van ons optreden gaat verzorgen.

Het concept programma is als volgt en wordt op basis van de bezetting wellicht nog aangepast. Blijf flexibel als we iets wijzigen. Orkest A: Rikudim – Jan van der Roost, Consolation – Jan de Haan, Fandango – Frank Perkins, Ukrainian Bell Carol – Philip Sparke (nieuw voor kerstmis) Orkest B: Diogenes – Jacob de Haan, Viktor’s Tale – John Williams, Flashing Winds – Jan van der Roost, White Christmas – Naoihiro Iwai (nieuw voor kerstmis)

We hopen dat iedereen graag wil repeteren en we formeren op basis van de presentieopgave liefst 2 orkesten. Bij ernstige tekort aan muzikanten in orkest A of B vragen we wellicht enkele muzikanten om zowel in A als B te spelen. Nogmaals houden we vast aan alle protocol maatregelen en repeteren zo veilig mogelijk.

Rabobank Clubsupport. De Rabobank clubsupport actie heeft een mooi bedrag opgeleverd van ~€ 358,00. Dank je wel aan alle leden en vrienden die op onze vereniging hebben gestemd.

Sinterklaas 2020. Vanwege corona beperkingen organiseren we dit jaar geen Sinterklaas feest voor de kinderen van leden bij Phileutonia. Hopelijk kunnen we dat volgende jaar wel weer verzorgen.

Werving jeugdleden en jonge volwassenen. De opleidingscommissie kan wat hulp/goede ideeën/netwerkers gebruiken👈! Om onze vereniging, en dan met name het opleidingsorkest, onder de aandacht te brengen bij muziekdocenten en nieuwe jeugdleden willen we onderzoeken of we samen met muziekdocenten kunnen optrekken. Promotie en werving is namelijk in ons aller belang en daar willen we samen met muziekdocenten in investeren. Wie wil hier over meedenken, contact opnemen met een aantal docenten en een actieplan maken? Meld je aan bij Saskia of Birgit.

Instrumenten in de verkoop. We hebben diverse oude instrumenten die we willen verkopen. Het betreft een Bes-Bas (Besson), een Es-Bas (oud beestje), een cornet (Courtois), een euphonium (Yamaha 321) enkele dwarsfluiten en wat bes-klarinetten. Deze instrumenten zijn nog goed voor een derde leven bij iemand anders. Meld je even bij Dominique of Marina als je interesse hebt om te kijken of het iets voor je is. Over enkele weken staan ze op marktplaats. De instrumenten kunnen bekeken worden op sectie-C.

Sponsorkliks. Ook ik merk dat ik het wel eens vergeet. Online bestellen en vergeten via SPONSORKLIKS de winkel te bezoeken. Jammer, wat het is zo makkelijk verdient door er gewoon aan te denken als je iets bestelt. Zeker nu de periode van Sint en Kerst aanbreekt en we veel online aankopen doen. Trouwens ook voor je wekelijkse boodschappen kan het interessant zijn .

TOT MAANDAG!

Plaats een reactie