“#Samen muzikaal fit” workshops met vakdocenten

In het teken van de bevordering van onze muzikaliteit organiseren we elk jaar wel per sectie een workshop. De ene sectie is fanatieker dan de andere maar we zouden alle secties graag de gelegenheid willen bieden en verzoeken om onder leiding van een vakdocent te werken aan muzikaliteit, intonatie, samenspel. Het lijkt de orkestcommissie goed om te onderzoeken of er secties zijn die o.l.v. van een vakdocent op 7 nov. of 14 november een workshop kunnen organiseren. Dan draagt dat bij om snel muzikaal fit te worden en met name te werken aan balans en intonatie binnen de sectie. Nootjes oefenen moet je zelf thuis doen.

Het was al aangekondigd en wellicht wat kort dag maar we hebben op die dagen de zaal beschikbaar en kunnen in de repetitieruimte en boven 2 secties tegelijk plaatsen. Boven is wat kleiner maar voor een groep van max. 8 personen prima te doen. Daarom aan de secties met sectieleiders het verzoek om een vakdocent te vragen en met de hele sectie en tijdslot (2..3 uur) te kiezen dat iedereen kan. Dan proberen we dat te plannen. Voor het financiele deel stem je de vergoeding af met Nanda en vraag je de onkosten voordat we de workshop bevestigen. Stem dit af met Nanda. Sommige groepen hebben al initiatief genomen. Super goed natuurlijk. We denken aan een tijdslot van 2..3 uur per sectie.

We doen hierbij wat voorstellen met namen die een band hebben met onze vereniging en die dat vaker hebben gedaan.

Fluiten – Inge met bv. Lucie van Eden

Klarinetten – Marjolein / Joke met bas-klarinetten b.v. Arjan Gaasbeek, Joske van Andel, Sef Pijpers junior, Jacco Nefs of Steven Henry.

Hobo, Fagot willen we niet vergeten maar kunnen ook aansluiten bij ……of iets vragen.

Hoorns – Ward / Birgit met Jaap van Wershoven / Geert Doomen / Jan van Eijden.

Trompetten – Yolanda, Jesper met b.v. Peter van Dinther, Ruud Visser of Ramon Wolkenfelt

Trombones – Bart met b.v. Mark Boonstra of……

Bas-Tuba – Roland / Jeroen met b.v. Ries Schellekens of ……

Euphonium – Marieke met Robbert , of…..

Saxofoons – Joyce / Jacqueline met Roy Hovens of …..

Slagwerk – Martin met ……

Als het niet lukt om een van beide dagen te kiezen en het kan pas later ingepland worden dan vragen we opnieuw een tijdslot dat de zaal beschikbaar is. Heb je extra namen nodig om een goede vakdocent te vinden laat het ons weten. We hebben diverse namen in de contactdatabase.

Plaats een reactie