Stay at home cha cha

Vinden jullie het ook zo jammer dat we niet samen kunnen repeteren? Helaas kunnen we daar op dit moment niets aan veranderen, maar we hebben wel iets leuks bedacht voor iedereen van het opleidingsorkest.

Speciaal voor deze quarantaineperiode heeft componist Peter Kleine Schaars de Stay at home cha cha gecomponeerd. Iedereen kan thuis z’n eigen partij oefenen en opnemen. Joeri heeft een partijverdeling gemaakt, die vind je in de bijlage. Ook de verschillende partijen zitten hierbij. Hij heeft ook een zogenaamd clicktrack bestand gemaakt. Dit is een geluidsbestand wat het juiste tempo aangeeft. Als iedereen namelijk dit tempo gebruikt kunnen we alle opnames samenvoegen en een leuk filmpje maken van onze uitvoering. Iedereen apart en toch samen.

Hoe doe je dat?

  • Oefen je partij goed.
  • Gebruik een oortje of koptelefoon om het tempo te horen van het clicktrack bestand.
  • Ben je klaar voor de opname? Zorg dat je instrument warm is geblazen en stem af op 442Hz (er zijn stemapparaat apps).
  • Gebruik de clicktrack op je telefoon/laptop/tablet tijdens de opname (oortje/koptelefoon) want het is heel belangrijk dat je altijd in het goede tempo blijft spelen. Je telt je rusten zelf.
  • Maak een filmopname met een 2e apparaat van jou uitvoering. Je zult waarschijnlijk meerdere keren een opname moeten maken, kies de beste uit.

Bonus

Het is leuk als iedereen ook de FUN partij invult, dat is de cha cha cha. Daar maak je dan een apart filmpje van. Gebruik de clicktrack en blijf goed tellen. Je mag hier ook verschillende stukjes opnemen als je wilt, je hoeft niet het hele stuk uit te tellen. Kijk even naar het inspiratiefilmpje Stay at home cha cha. Gebruik je fantasie, niets is te gek, overal zit muziek in 😉.

Hulp nodig?

Heb je vragen over je partij of vind je iets heel moeilijk? Joeri helpt je graag. Ook digitaal kan hij samen met jou de muziek doornemen of tips geven. Stuur hem gerust een berichtje via whatsapp.

Het is fijn als je uiterlijk 11 mei as je filmpjes klaar hebt. We zijn druk bezig om er voor te zorgen dat je de filmpjes via de website kunt uploaden. Zodra dat gereed is, onze webmaster werkt dag en nacht om het allemaal te fixen, dan laten we dat weten.

Heel veel plezier hiermee!! Want dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. We zijn heel benieuwd naar jullie inzendingen. O ja, natuurlijk mogen je broers/zussen/ouders ook meedoen met de cha cha cha filmpjes, jij kunt ze er vast mee helpen als dat nodig is! Want muziek maken doen we #samen.

Stay At Home Cha Cha Verdeling

Plaats een reactie