Nieuwe regels repeteren 29092020, Wat doet Corona met Phileutonia?

Beste leden van Phileutonia.

Wij nemen aan dat iedereen kennis heeft genomen van de nieuwe richtlijnen van de overheid mbt het coronavirus. Voor ons betekent dit dat we nog maar in groepen van max. 30 personen mogen repeteren. We volgen zoals gebruikelijk de protocollen van de KNMO. https://www.knmo.nl/wp-content/uploads/2020/09/Protocol-29-september-2020.pdf. We hebben ons eigen protocol hierop aangepast. We gaan ervan uit dat deze beperking langer van kracht zal zijn dan de 3 weken die de overheid nu inschat, maar we hopen op het beste. Het is fijn om te constateren dat er binnen onze vereniging nog geen personen besmet zijn (geweest) die te herleiden zijn naar het repetitiebezoek.

Wat doen we met onze activiteiten?

We hadden afgelopen week ons coronaplan ingediend bij de gemeente Eindhoven voor het concert 28 november in Sporthal Tivoli om voldoende ruimte te hebben voor een veilig concert. We verwachten dat we een grote beperking opgelegd krijgen m.b.t. het aantal bezoekers als het überhaupt al door mag gaan. We zullen uiterlijk begin november, als we antwoordt krijgen van de gemeente, heroverwegen hoe we met dit concert omgaan. Maar nu we niet meer met het hele orkest kunnen repeteren en omdat we verwachten dat we niet op tijd terug kunnen naar een volledige bezetting, grijpen we noodgedwongen terug naar de A/ B lijst muziek en hebben deze aangevuld met 2 nieuwe muziekstukken. Dit zijn Rikudim (A) en Diogenes (B). Wellicht wordt het alsnog een concert voor elkaar.

Orkest A * Alvamar * Rikudim * Gammatique * Consolation * Morricone

Orkest B * Appalachian * Diogenes * Graf Zeppelin * James Bond * Hymn a la Musique

De orkestcommissie en het bestuur stellen repetitieplezier en lekker musiceren met leuke leerzame muziek als hoogste prioriteit met alle beperkingen die opgelegd worden. Nu we tijdelijk in een kleinere bezetting spelen kun je beter van je laten horen. Elke stem is belangrijk. Denk dus niet dat thuis oefenen geen zin heeft, maar ga juist nu aan de slag en blijf lekker oefenen. Muziek maken is leuk en dwingt je om je te concentreren op de muziek waardoor minder tijd hebt voor negatieve prikkels. We mogen vast wel weer met het hele orkest repeteren als we de balans gevonden hebben hoe we in Nederland met dit virus om moeten gaan. Juist dan profiteren we van ons doorzettingsvermogen. #SAMEN.

Wat betekent dit voor de komende periode?

  1. Het opleidingsorkest repeteert zoals gebruikelijk van 18.45 tot 19.45 uur. Geen wijzigingen.
  2. Het harmonieorkest delen we opnieuw in, in 2 groepen A en B. De indeling is hetzelfde als de vorige periode. In de online presentiemap zie je in welk orkest je ingedeeld was. Wil je liever structureel van orkest wisselen geef dit per kerende mail even door.
Omdat we nu eenmaal met meer muzikanten zijn dan 60 kijken we elke zondagavond naar de aanwezigheid en presentie. Let op! We hebben tot 1 november alle presentie met JA even gereset en willen iedereen vriendelijk vragen om opnieuw aan te geven, vanwege de veranderde omstandigheden, of je wel of niet komt repeteren. We gaan er even vanuit dat leden die al hadden aangeven verhinderd te zijn, dit nog steeds zijn. Wil je wel komen repeteren geef dit dan aan in je aanwezigheid. Elke zondagavond is er een update met de bezetting van maximaal twee keer 30 muzikanten. Het bestuur offert haar plaats op als we teveel leden hebben. Als we iets schuiven dan informeren we je.
Diegene die opgelet hebben, hebben gezien in het schema dat de repetitie op 19 oktober tijdens de herfstvakantie vanwege de Dutch Design Week niet doorging. Tot nader bericht blijft dit het geval met de opmerking dat we even navragen of dit nog het geval is omdat de DDW vanwege Corona virtueel wordt uitgezonden.

Plaats een reactie