MUZIEKLES

Wil jij een muziekinstrument leren spelen? Kom dan vrijblijvend kennis maken en onderzoeken welk instrument bij Jou past.
Bij onze vereniging kan iedereen, jong en oud, een muziekinstrument leren spelen. Je krijgt proeflessen van een van onze ervaren leden zodat je weet of dit instrument helemaal bij je past. Het instrument kun je van ons lenen. Als je verder wilt met muziekles dan gaan we samen op zoek naar een goede muziekdocent. Wij hebben contact met CKE, 040 muziek en verschillende professionele docenten die muziekles verzorgen.

SAMENSPEL

Bij Phileutonia maken we heel graag samen muziek en jij kunt met ons meedoen. Kun je al een instrument spelen? Dan kun je in ons opleidingsorkest meespelen. Samen met ander muzikanten speel je dan leuke muziek onder leiding van een dirigent. Je leert ontzettend veel van dit samenspel en het is ook heel gezellig. Er spelen ook enkele ervaren muzikanten mee om je te begeleiden. Het opleidingsorkest treedt ook regelmatig op en we organiseren leuke muziekprojecten

EDUCATIE PROJECTEN

In samenwerking met 040muziek kunnen we een Blazersklas verzorgen op jou basisschool. Dit is een muziekprogramma van ongeveer 9 weken waarbij de professionele docenten van 040muziek les komen geven bij jou in de klas. Iedereen kan dan een instrument lenen van ons en onder schooltijd wordt in een paar weken tijd een muziekstuk ingestudeerd. Natuurlijk geef je dan met je hele klas een concert op school en als het lukt kom je met de hele klas ook een keer meedoen met ons opleidingsorkest.

Leeftijd is niet van belang om mee te kunnen spelen in het opleidingsorkest.
Je hebt wekelijks les zodat je in lekker leert spelen. Met je leraar kun je ook andere afspraken maken.
Je stroomt door naar een volgend orkest als je niveau toereikend is.
Het instrument kun je van Phileutonia in bruikleen krijgen. Hiervoor betaal je eenmalig borg en jaarlijks 60 Euro.
Je kunt een tijdje uitproberen welk instrument het best bij je past. Wij helpen je met deze keuze.
Net als bij zwemmen heb je bij muziek een diploma A, B, C dat aangeeft op welk niveau je speelt.
Naast muziek maken organiseren we ook nog andere activiteiten met de muzikanten in opleiding.
Onze workshop Windkracht 6 helpt je om kennis te maken met je instrument. Je leert over ritme notenschrift en dynamiek.

KEN JIJ ALLE INSTRUMENTEN DIE HIER STAAN AFGEBEELD?

LEER EN SPEEL MET ONS MEE!

Tobias van Dongen (oud-dirigent)

Tobias van Dongen (21) is momenteel in zijn laatste jaar van zijn bachelor hoorn studie aan het conservatorium van Tilburg. Hij begon op zijn 9de met het spelen van hoorn. De beginselen van het hoornspelen kreeg hij geleerd van Jan van den Eijnden. Tobias haalde diverse diploma’s met lof van de jury en zo besloot hij om in 2017 auditie te doen bij de YMA (Young Musicians Academy) van het conservatorium van Tilburg. De auditie liep succesvol en in 2017-2018 combineerde hij zijn laatste jaar van VWO met de YMA.

Elke week ziet Tobias wel weer een nieuwe uitdaging in zijn instrument. “Je bent nooit klaar door de vele mogelijkheden van de hoorn.” In 2018 besloot hij zijn passie verder te ontwikkelen en startte hij zijn huidige studie bij hoorndocent Fréderick Franssen. Tobias heeft in veel orkesten gespeeld, zoals euregio jeugdorkest, NSO, BJPO, Zomerorkest Nederland, Brabant Kamerorkest, Langegracht projectorkest en Atheneum kamerorkest. Samen muziek maken vindt Tobias het mooiste wat er bestaat. Ook in zijn geboortedorp Lage Mierde speelt Tobias nog regelmatig mee en soms mag hij een repetitie overnemen als dirigent.

Dirigent Opleidingen Tobias van Dongen