Sander Teepen neemt afscheid van Phileutonia

 
Na ruim tien jaar neemt dirigent Sander Teepen afscheid van harmonie Phileutonia. Hij gaat zich richten op het dirigeren van symfonieorkesten en opera. Via directie-wedstrijden in onder andere Hongarije is hij terecht gekomen bij het Antonín Dvořák Theatre, een operahuis in het Tsjechische Ostrava. De vele buitenlandse uitstapjes zijn niet meer te combineren met de repetities en concerten van Phileutonia. Sander staat sinds september 2005 voor het orkest en draagt in de zomer het stokje over aan Robbert Vos.
Sander heeft het orkest muzikaal laten groeien, zonder dat dat ten koste ging van de sfeer. Onder zijn leiding is onder andere ‘Eindhoven Proms’ geïntroduceerd. In 2016 is dat een van de laatste concerten van de ‘maestro’.

Het klikte meteen

Vanaf de eerste proefdirectie was er een klik tussen dirigent en orkest. Door de goede sfeer ontstonden er mooie nieuwe initiatieven zonder afbreuk te doen aan tradities die bij een vereniging horen. Sander staat net zo enthousiast een concert in de Beurs van Berlage te dirigeren als een Jubilarissenconcert in Zaal ‘De Harmonie’. Hij is daardoor niet alleen de dirigent, hij maakt ook onderdeel uit van de vereniging. Zo gaat hij graag mee op concertreis, “Dat is gewoon ontzettend gezellig. Met de hele club in de bus naar Duitsland, lekker muziek maken en af en toe een biertje drinken. Misschien kan ik de volgende keer mee om het slagwerk te sjouwen,” grapt hij.

Nieuw gezicht

Robbert Vos bereidde Phileutonia voor op de concertwedstrijden en behaalde daar een eerste prijs met lof van de jury.  Zijn besluit om ‘ja’ te zeggen op de vraag om dirigent te worden, nam hij al eerder. “Ik heb enkele maanden heel fijn gewerkt met Phileutonia. Het is een actieve vereniging met een goede sfeer waarbij de muzikanten graag het beste uit zichzelf willen halen. In combinatie met een goed en actief bestuur hoefde ik dan ook niet lang na te denken toen ik werd gevraagd dirigent van het orkest te worden. Phileutonia is een bloeiende vereniging en ik kijk dan ook uit naar een heleboel mooie concerten in de toekomst!” Robbert heeft Euphonium en orkestdirectie gestudeerd aan het conservatorium in Tilburg en vervolgde zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij speelt sinds 2014 bij de Marinierskapel en is dirigent van Brass Band Schoonhoven B.
Klik hier om naar de Sponsorkliks te gaan voor een bestelling

Daalakkersweg 10-08, Eindhoven (repetities)
Schubertlaan 3, Waalre (correspondentie)