Windkracht 6 2017

Doe jij ook mee met WINDKRACHT 6?

Wat is het?

Muziek maken is een hele leuke hobby die je je hele leven kunt uitoefenen. Bij Phileutonia doen we dat het liefst samen. In het instaporkest, het opleidingsorkest of het harmonieorkest. Wil jij weten wat er allemaal bij komt kijken als je een instrument gaat spelen? En hoe weet je welk instrument je leuk vind om te spelen? Het programma Windkracht 6 van Phileutonia neemt je in drie workshops mee naar de wereld van de blaasmuziek en je ervaart hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Voor wie is het?

De workshop is speciaal voor kinderen en jeugd vanaf 8 jaar. Ben je nog net geen 8 jaar? Neem dan even contact met ons op, dan kijken wij hoe we je toch mee kunnen laten doen. Afhankelijk van de grootte van de groep en de leeftijdssamenstelling passen we de workshops aan. We proberen zo veel mogelijk workshops op maat te geven, dan is het namelijk het leukste voor iedereen om mee te doen.

Wat gaan we doen?

We gaan op verschillende manieren samen muziek maken. We laten je kennismaken met verschillende blaastechnieken en dat kun je natuurlijk zelf oefenen. Voor ritmeoefeningen maken we o.a. gebruik van Boomwhackers, dat zijn gekleurde buizen die allemaal een andere toon hebben. Natuurlijk demonstreren we ook verschillende blaasinstrumenten en iedereen mag ze allemaal zelf uitproberen. We nemen een kijkje bij het opleidingsorkest om te zien en te horen hoe dat nou precies werkt, samen muziekmaken. En heel misschien mogen we wel een keertje met ze meerepeteren, met de slagwerkinstrumenten bijvoorbeeld.

Wanneer is het?

Elke half jaar zie de agenda

19:00 – 19:45 uur

Gasterij De Harmonie, Hoogstraat 310, Eindhoven

Kosten: € 10,–

Inschrijven via het inschrijfformulier op deze pagina.

Klik hier om naar de Sponsorkliks te gaan voor een bestelling

Daalakkersweg 10-08, Eindhoven (repetities)
Schubertlaan 3, Waalre (correspondentie)