Phileutonia scoort 1ste prijs met 89.33 punten

Enorm trots als voorzitter van Koninklijke Harmonie Phileutonia kijk ik terug op het BBM concours van gisteren in Theater de Schalm in Veldhoven. Ik merk dat we met onze groep amateur muzikanten een balans hebben gevonden waar menig vereniging jaloers op mag zijn. Sociaal, Muzikaal, Gedreven, Puur #SAMEN. We kregen een staande ovatie na ons optreden en werden beloond met 89.33 punten en een eerste prijs van de vakjury. Hiermee zijn we super blij omdat wij weten wat wij wel en niet doen om voor leden en publiek een geweldig optreden te verzorgen tijdens een concertwedstrijd. De belevenis en de muziekbeleving is een erg belangrijke factor waarmee wij de leden van onze vereniging continue uitdagen. De ambitie om zelf beter te leren musiceren, je in te zetten voor het collectief en dat begeleid door dirigent Robbert Vos, maakt onze vereniging tot een geweldige combinatie en fijne gezonde vereniging.

Het was fijn om uit de mond van Matty Cilissen te horen dat de jury het een heel plezierig, fraai en indrukwekkend optreden vond. Veel waardering voor het technisch kunnen, mooie transparantie werden genoemd. Maar ook het advies om te blijven werken aan intonatie hebben wij meegekregen als een van de tips. Daar kunnen we wat mee. De wijze waarop de BBM en de jury momenteel de orkesten begeleiden om te innoveren, zichzelf te verbeteren en op deze manier een mooi concert te bezorgen verdient in mijn ogen een groot compliment.

Bij het horen van deze punten ging het dak ervan af bij alle muzikanten, dirigent Robbert Vos. Het was voor diverse muzikanten, de eerste maal dat zij aan een heuse concertwedstrijd hebben deelgenomen. Het toont toch weer eens aan dat het scheppen van de juiste voorwaarden, het creëren van de juiste sfeer, het harde werken van zowel dirigent en muzikanten en de optimale samenwerking iets is om te koesteren en uit te bouwen. Hiermee hopen we gevolg te kunnen geven aan de ingeslagen weg en nodigen muzikanten uit om aan te sluiten bij onze vereniging als zij zich herkennen in onze waarden en normen.

Wij maken blaasmuziek tot een belevenis voor leden en breed publiek. Modern, Sociaal, Muzikaal/Kwaliteit.

Ik kijk nu al uit naar het volgende grote evenement, A Night On The Town op 28 maart 2020 maar ga nog kort nagenieten met de emoties en gevoelens die deze groepsprestatie bij mij oproept.

Met muzikale groet,

Clemens Mathijssen Voorzitter Koninklijke Harmonie Phileutonia.

Klik hier om naar de Sponsorkliks te gaan voor een bestelling

Daalakkersweg 10-08, Eindhoven (repetities)
Schubertlaan 3, Waalre (correspondentie)