Phileutonia doneert oude uniformen aan: stichting hulp oost europa

Al weer een aantal jaar spelen we onze concerten in onze zwarte outfits. Het blauwe concertuniform hing nog in de kast thuis of bij Zaal Oud Gestel op zolder. Een goede keus is gebleken, iedereen voelt zich prettig is zijn of haar eigen outfit en we hebben geen kosten meer aan vermaken en of aanschaffen van nieuwe uniformen. Maar wat doe je met al die uniformen? Met de verhuizing in het vooruitzicht hebben we een mooie bestemming gevonden. Stichting hulp oost europa. Omdat onze uniformen meer colbertpak zijn, dan een pak met allerlei versiersels kan de stichting deze pakken goed gebruiken. Onze blauwe uniformen, zwarte broeken(van het rode buitenuniform) en Phileutonia-t-shirts (oud logo) worden vervoerd naar Roemenië.

Op maandagavond 23 maart hebben we alle uniformen van de leden ingenomen en de uniformen die bij Zaal Oud Gestel op zolder lagen naar beneden gehaald, het waren er best veel……. Maandagavond en dinsdagochtend hebben we alles gesorteerd en verpakt in bananendozen.

 Op vrijdag 26 maart zijn twee heren van de stichting hulp oost europa de dozen op komen halen vanuit Dordrecht. Onder het genot van een bakje koffie heb ik diverse verhalen aangehoord over de armoede die in met name Roemenië heerst. Naast materiële hulp voorziet de stichting ook in fondsen die studiekosten van jonge mensen subsidieert. Bert Spaans vertelde me een verhaal van Andrei, die hij leerde kennen toen hij 7 jaar was. Een jongen die talent voor muziek had en een goede trompettist bleek. Door de stichting heeft hij een nieuwe trompet gekregen en heeft hij zijn muziekopleiding inclusief orkestdirectie af kunnen ronden. Hij is nu dirigent van verschillende muziekorkesten in de omgeving en speelt bij een van de bekendere orkesten van Roemenië. Naast dat de uniformen mogelijk gebruikt gaan worden voor muzikanten zullen onze pakken ook verkocht gaan worden in een tweedehands kleding winkeltje dat door een weduwevrouw wordt gerund. Dus binnenkort merkpakken Phileutonia in de schappen. De Phileutonia T-shirts zullen worden uitgedeeld aan kinderen in een van de weeshuizen waar de stichting contact mee heeft. Kortom ik denk dat we een mooie bestemming hebben gevonden voor onze uniformen! Mocht je nog geïnteresseerd zijn in de stichting dan kun je die vinden op www.oosteuropahulp.nl

Joyce Tonneijk

Klik hier om naar de Sponsorkliks te gaan voor een bestelling

Daalakkersweg 10-08, Eindhoven (repetities)
Schubertlaan 3, Waalre (correspondentie)