Robbert Vos

Tijdens Muziek op de Dommel en het Tuinconcert op 24 juli 2016 presenteerde wij Robbert Vos als onze nieuwe dirigent. Robbert heeft erg veel zin om aan de slag te gaan als nieuwe chef-dirigent van Phileutonia.

Robbert werd op 26 mei 1986 geboren in Oss. Vanaf zijn 8e kreeg hij zijn eerste lessen op bugel, en later op euphonium van Jo Delnoye aan de Osse muziekschool. Zijn eerste orkestervaring deed hij op bij Fanfare Hartog uit Oss. Na het behalen van de verschillende muziekdiploma’s begon hij in 2003 met de vooropleiding aan het Fontys Conservatorium Tilburg, waar hij in 2004 doorstroomde naar de vakopleiding bij Piet Joris. Hij volgde daar zowel de richting ‘Docerend Musicus’ als ‘Kamermuziek’. Tegelijkertijd startte Robbert met de opleiding HaFaBra-directie. Hij studeerde in het voorjaar van 2008 cum laude af voor beide studies.

Hij vervolgde in 2008 zijn opleiding met de studie Master of Music HaFaBra-directie aan het conservatorium van Utrecht bij docent Danny Oosterman. In 2010 wist hij ook hier cum laude voor af te studeren. Tijdens deze studie volgde hij ook het bijvak trombone bij Albert Zuijderduin en volgde hij lessen bij Bernard Beniers. Robbert speelt als musicus in onderstaande orkesten:

– Marinierskapel der Koninklijke Marine. – Brassband Schoonhoven, solo-euphonium Hij volgde lessen en masterclasses bij o.a. Steven Mead, Roger Bobo, Thomas Ruedi, David Thornton, David Childs, Brian Bowman en Anne-Jelle Visser. Daarnaast deed hij veel ervaring op als remplacant bij diverse orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, de Marinierskapel en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Van 2002 tot 2011 was hij ook lid van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Momenteel geeft hij ook les aan het conservatorium in Tilburg.
Klik hier om naar de Sponsorkliks te gaan voor een bestelling

Daalakkersweg 10-08, Eindhoven (repetities)
Schubertlaan 3, Waalre (correspondentie)