Sander Bedankt!

Zondag 24 juli was een van die zeldzame dagen waarop alles op z’n plek viel: de tuin van De Pastorie lag er prachtig zomers bij, de zon scheen en de temperatuur was precies goed, een mooie verzameling fijne mensen van zowel binnen als buiten onze vereniging, mooie muziek, fantastische solisten, feest, passende cadeaus en lekker eten en drinken.

Het tuinconcert was een groot succes. Het was tevens een afscheid van Sander Teepen die na 11 jaar chef-dirigent te zijn geweest van ons harmonieorkest, zijn weg vervolgt in de wereld van de professionele muziek. Een afscheid wat recht deed aan dat wat hij in die 11 jaar voor onze vereniging betekent heeft, de vriendschappen die ontstaan zijn,  de herinneringen die gemaakt zijn tijdens bijzondere concerten en fantastische concertreizen en het geluk wat we elkaar toewensen voor de toekomst. Omlijst met mooie speeches, bijzondere cadeaus en een lach en een traan stond Sander nog een keer in het middelpunt van onze vereniging.

Wie ook even in het middelpunt mocht staan was Robbert Vos, onze nieuwe chef-dirigent vanaf het komende seizoen. Om symbolisch het stokje (en de aanvoerdersband) over te dragen hebben beiden dirigenten tijdens het tuinconcert diverse werken gedirigeerd. Sander speelde op hobo het werk ‘El bosque magico’ onder begeleiding van het harmonieorkest onder leiding van Robbert Vos en Robbert speelde op euphonium het werk ‘Pantomime’ waarbij ook hij door het harmonieorkest werd begeleid onder leiding van Sander

Onze vereniging heeft al jarenlang een mooie traditie om een van de leden te bedanken voor zijn of haar bijzondere verdiensten voor onze vereniging.

De laatste jaren doen we dat door eens in de 3 jaar de Antoon Meulensteen-trofee uit te reiken aan diegene waarvan we met z’n allen vinden dat die persoon de trofee het meest verdiend. Drie jaar geleden ontving Martien Kuijpers de trofee uit handen van Jacqueline Mathijssen. Martien mocht dit jaar op zijn beurt de trofee overdragen aan Marjolein van Dort-van Wijgerden. Marjolein is de afgelopen 10 jaar onder andere actief geweest in de rollen van commissielid, bestuurslid, secretaris en vice-voorzitter. In die rollen heeft ze enorm veel werk verzet waar de vereniging dagelijks de vruchten van plukt. Martien heeft daar tijdens de uitreiking een kleine opsomming van gegeven.

Verder waren er nog officiële momenten waarin we onze leerlingen feliciteerden met de door hen behaalde diploma’s in de amateurmuziek. De voorzitter dronk een glas champagne met de twee chef-dirigenten en er waren bloemen voor degenen die een bijzondere rol speelden tijdens dit tuinconcert. De nazit werd zoals het een (h)echte vereniging betaamd ook een groot feest met kampvuur, frietpan, broodjes, hamburgers, knoflooksaus, muziek en een aantal drankjes. Een fantastische inleiding van een heerlijke en verdiende vakantie!

Klik hier om naar de Sponsorkliks te gaan voor een bestelling

Daalakkersweg 10-08, Eindhoven (repetities)
Schubertlaan 3, Waalre (correspondentie)